Extra beveiliging in de Thalys en op de stations

Meer beveiliging op internationale treinen

 

Als u binnenkort met de Thalys naar Parijs reist of met de trein naar een internationale bestemming reist, dan moet u niet vreemd opkijken als er meer politie en marechaussee rond loopt op de stations. Naar aanleiding van de verijdelde aanslag twee weken gelden in de Thalys in Parijs. Wilt u teruglezen wat er was gebeurd, bekijk dan dit artikel.

Naar aanleiding van de aanslag twee weken geleden in de Thalys naar Parijs. Heeft de internationale gemeenschap besloten om de internationale treinen extra te beveiligen. De Thalys wordt extra beveiligd. Dit is niet omdat er aanleiding voor is dat er aanslagen gaan plaatsvinden, maar meer preventief.

In Frankrijk zal dit door de Franse politie gedaan worden, in Nederland zal deze beveiliging door de Marechaussee gedaan. Deze dragen dus niet dezelfde uniformen als agenten op straat, maar dezelfde pakken als de Franse mannen op de foto. Er zullen ook mer controles door de politie worden uitgevoerd. Dit is allemaal naar aanleiding van een verklaring die onze minster Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft gegeven. Op 29 augustus heeft er een vergadering plaats gevonden in Parijs met acht andere collega’s de van Europese landen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Trein naar Parijs va €29 - Thalys- 80% Korting - 2017