Fietsen in Parijs

Zoevend op je fiets een wereldstad verkennen. Dat scheelt pijnlijke voeten en je ziet ook nog eens veel meer! De leukste afstap tips in Parijs, Berlijn, Kopenhagen en Barcelona. Mooiste uitzicht. Natuurlijk wil je als een hazewind de Eiffeltoren opvliegen, maar het nadeel is dat je dan de toren zelf niet ziet. Daarom staan wij  nu op de Place Trocadero, dit hooggelegen plein bied een spectaculair uitzicht op het 317 meter hoge wereldwonder!
Volkse markt. Fiets vooral langs de Marche Bastille op de Boulevard Richard-Lenoir, een enorme markt die op donderdag en zondag wordt gehouden met boerenfruit, exotische gerechten en een kleurrijke volkje. Meestal eet ik er een hapje want de warme paella en de kakelverse streekkazen zijn niet te weerstaan. Als Parijs nog op een oor ligt, dan is de sfeer in de stad magisch. Lekker biologisch ontbijten kan bij de Le Pain Quitidien of bij Coquilicot, beide in
Montmartre. Heel erg Frans is een kom cafe au laat bestellen en daar je stokbrood met boter en jam in dopen.

Veel trek, weinig budget?

Mocht je na al dat fietsen enorme trek hebben, maar weinig budget over. Een sandwich op de Champs-Elysees kost al snel 15 euro, maar bij lunchketen Pomme de Pain kun je op diezelfde Champs-Elysees heerlijke broodjes zalm of ham bestellen voor rond de zes euro! Parijs grossiert in kleine, grote, dure en goedkope pleintjes. Met de fiets kun je er best veel op een dag bekijken. De Place de la Contrescarpe in het Quartaire Latin is geen blinde vlek op de toeristenkaart, maar wel relaxed en gezellig. Alcohol is in Frankrijk verboden op de fiets, houdt hier rekening mee.

Musea in Parijs

Fiets lands de Seine en vergaap je aan de monumentale suikertaart waarin het Musee d’Orsay is gevestigd. Bijna was het voormalige treinstation met de grond gelijk gemaakt. Tussen de beroemde moderne kunst hoor je bijna het fluitje van de conducteur.

Trein naar Parijs

fietsen in ParijsAls u met de Thalys naar Parijs reist, kunt u in de stad
bij het station direct een fiets huren
en de bovenstaande tips gaan bezoeken. Er zijn altijd genoeg fietsen in Parijs, want destad telt ongeveer 20 duizend huurfietsen op 1800 stations in Parijs alleen. U kunt ook kiezen voor een begeleide fietstocht door de stad, dan wordt u door een echte Parijzenaar door de stad geleid en worden met u de mooiste plekjes bezocht.

Fiets verhuur Parijs: Velib

In Parijs staan ongeveer sinds 2007 Velib’s. Dit zijn de huurfietsen waar iedere toerist gebruik van kan maken. Er zijn ongeveer 20 duizend fietsen en op elke 300 meter staan stations waar je de fietsen kunt huren. Er is een speciale app waar je precies kunt zien waar de fietsen staan. De Velib app kunt u daarvoor raadplegen. Een dagkaart voor de Velib kost 1,70 euro. U kunt ook kiezen voor een weekabonnement van 8 euro en voor een heel jaar kost het 29 euro.

Als u de fiets huurt dan is het eerste half uur gratis. Het tweede half uur dat u gebruik maakt van de fiets kost u 2 euro en het 3de en het vierde half uur kost u 4 euro. De fiets wordt betaald met een creditcard, op de creditcard wordt 150 euro gereserveerd dat gebruikt wordt als borg voor de fiets. Als u de fiets weer inlevert krijgt u dat geld ook direct weer terug.

Een fiets huren kan ook via internet. U kunt heel gemakkelijk op de franse website van Velib een fiets reserveren. U kunt kiezen voor welke periode  en hoelang u de fiets wilt huren. U krijgt van de site een nummer en dat nummer in combinatie met een pincode zorgt ervoor dat u veilig naar Parijs kunt met de trein en uw fiets kunt wegpakken vanaf een van de stations.

Trein naar Parijs va €29 - Thalys- 80% Korting - 2017