De ICE is de dagelijkse intercity die ook wel Intercity-Express wordt genoemd. Dit is een hogesnelheidstrein die dagelijks vanuit Nederland, naar Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gaat. De ICE verbind de randstad van Nederland met Dusseldorf, Keulen en Frankfurt. Hij gaat zeven keer per dag die kant op. De ICE haalt topsnelheden van 300 kilometer per uur. De ICE International rijd een keer per dag door naar Basel, hij passeert dan Mannheim, Karlsruhe en Freiburg. Eenmaal op Basel aangekomen kunt u overstappen en door reizen naar bekende Zwitserse plaatsen.

Reis al vanaf 19 euro

Je kan met de ICE al een enkele reis krijgen voor slechts 39 euro. Er geld een een speciale Europa-Spezial prijs voor deze reizen. Dit verlaagd het tarief waarmee gereisd kan worden. Je kan voor 39 naar elke willekeurige bestemming in Duitsland. Voor de plaatsen die net over de grens liggen zoals Dusseldorf en Keulen geldt een dichtbij tarief, u betaalt nu slechts nog maar 19 euro enkele reis.

Hieronder een filmpje van de ICE

Om een indruk te krijgen hoe de trein eruit ziet en nog wat extra informatie over de trein, bekijk dit onderstaande filmpje.

Routes en Dienstregeling ICE – Intercity-Express

De route die de ICE aflegt tijdens zijn reis naar het oosten van Duitsland en Zwitserland kunt u zien in het kaartje hieronder. Zoals al eerder vermeld rijd de trein zeven keer per dag.

ice routes naar keulen

Tijdens deze reis stopt hij op een aantal stations in Nederland zoals Utrecht Centraal en Arnhem Centraal. De trein gaat daarna verder richting Oberhausen en Duisburg. Vanaf die plaatsen kan je naar het noorden richting Hamburg of naar het zuiden richting München en Zwitserland of Oostenrijk.

Door de zijn hogesnelheid van de ICE ben je gemiddeld in slechts 2 uur en 38 minuten in Keulen. Als je vertrekt vanaf Amsterdam-Centraal ben je in nog geen vier uur in Frankfurt. Mocht u behoefte hebben om de volledige dienstregeling te raadplegen zodat u de reis beter kunt plannen, klik dan hier voor de volledige dienstregeling.

Vertrekstations ICE

U kunt in Nederland op drie grote stations opstappen. U heeft de mogelijkheid om vanaf:

Amsterdam-Centraal, Utrecht-Centraal en Arnhem. Dit zijn drie stations die redelijk centraal gelegen zijn en waar u zeven keer per dag met de ICE naar Duitsland en Zwitserland kunt reizen.

Aankomststations ICE

U kunt naar twaalf stations in Duitsland en een in Zwitserland met de ICE International. Dit zijn allemaal directe verbindingen.

– Oberhausen
– Duisburg
– Düsseldorf
– Keulen Messe ( (1x p.d.)
– Keulen
– Siegburg / Bonn
– Frankfurt Flughafen
– Frankfurt
– Mannheim (1x p.d.)
– Karlsruhe (1x p.d.)
– Offenburg (1x p.d.)
– Freiburg (Breisgau) (1x p.d.)
– Basel Bad (1x p.d.)
– Basel SBB (1x p.d.)

Reisklassen in de ICE International

U kunt met de ICE in twee verschillende reisklassen reizen. U kunt ervoor kiezen om met de tweede klasse te reizen daar zitten de volgende voordelen aan:

 • een stopcontact per 2 zitplaatsen
 • In sommige ICE treinen bevinden zich een “Kleinkindabteil” Dit is een speciale coupe voor kleine kinderen zodat ze kunnen spelen en zich vermaken.
 • Aan het uiteinde van het treinstel bevind zich een Panorama-Lounge zodat u mee kunt kijken met de machinist.
 • U heeft in de ICE ongeveer 37 centimeter beenruimte.

Als u ervoor kiest om met de eerste klasse te reizen, zitten daar de volgende voordelen aan:

 • U kunt bij u reservering van u treintickets ook u zitplaats reserveren.
 • Mocht u behoefte hebben aan een zitplaats met verstelbare rugleuning kan dat in de 1ste klasse.
 • Duitstalige kranten tot u beschikking.
 • Ook in deze klasse heeft u de beschikking over de Panorama-Lounge om mee te kijken met de machinist.
 • In de eerste klasse heeft u 46 centimeter beenruimte.
 • Er is naast u zitplaats een stopcontact tot u beschikking.
 • Op NS stations en DB heeft u de beschikking en toegang tot de lounges om u werk rustig af te maken.

Hier vind u een overzicht op warvoor manieren u tickets kunt reserveren of opzoeken. Mocht u al besloten hebben waar u naartoe wilt reserveer dan direct u reis aan de zijkant in het menu, of klik hieronder om u treintickets op te zoeken. ice routes naar keulen 1