Als u met de trein naar Parijs reist dan zijn dit de reistijden voor u vanaf verschillende vertrekstations. U kunt in Nederland kiezen om vanaf 4 verschillende plekken te vertrekken richting Parijs. Je kan vanaf elk station in Nederland naar Parijs vertrekken, de treinstations die hieronder staan zijn de stations waarvan de Thalys of de Intercity vertrekt naar het buitenland. Dit zijn de grotere stations in Nederland.

  • Amsterdam-Centraal
  • Schiphol
  • Utrecht
  • Rotterdam

U bent vanaf elke bestemming ruim binnen 4 uur in Parijs.

Reistijd naar Parijs met de Trein

Reis Reistijd Overstappen?
Amsterdam naar Parijs 3:16 uur 0x overstappen
Schiphol naar Parijs 3:04 uur 0x overstappen
Rotterdam naar Parijs 2:36 uur 0x overstappen
Utrecht naar Parijs 3:38 uur 1x overstappen

De snelste manier is om vanaf Rotterdam te vertrekken, dan bent u al in 2 uur en 36 minuten in Parijs. Mocht u niet in de buurt van Rotterdam wonen dan duurt het gemiddeld een half uur langer om in Parijs op Gare Du Nord aan te komen.

Vanaf elk station opstappen

U hoeft maar vanaf 1 station in Nederland over te stappen en dat is Utrecht. Als u via Utrecht reist moet u eerst met de intercity naar Rotterdam om daar over te stappen in een Thalys, dus mocht u ervoor kunnen kiezen om niet in Utrecht op te stappen dan zouden wij ervoor kiezen om uit te wijken naar andere stations in de buurt. De andere stations waar u instapt is het enige station dat u ziet totdat u aankomt op Gare Du Nord in Parijs. Dit is de eindhalte en het station is gelegen in hartje Parijs, vanaf daar kan de stedentrip beginnen. Mocht u willen weten wat u allemaal kunt bezichtigen in Parijs, bekijk dan deze pagina over Parijs.

U hoeft zich tijdens u reis niet te vervelen. U heeft de beschikking over gratis wifi een comfortabele en ruime stoel met veel beenruimte. Mocht u honger krijgen tijdens u reis staan de medewerkers voor u klaar met catering tot aan u stoel. De service is goed geregeld, wilt u ook rekening houden met het milieu dan is de trein een ontzettende groene optie. De trein verbruikt ten opzichte van het vliegtuig minder brandstof en is wat dat betreft de zuinigste keuze.