U kunt in Europa reizen met zeven verschillende aanbieders reizen. De zeven aanbieders zijn meestal verspreid over verschillende gebieden. Sommige zijn echt alleen specifiek voor een bepaald land, maar de Thalys brengt u internationaal naar een aantal landen. Als u op de naam van de aanbieder klikt krijgt u meer informatie over de trein en de vervoerder die erachter zit.

In Europa kunt u reizen met de volgende treinen:

  • De Thalys brengt u naar de Benelux en naar Frankrijk.
  • De ICE – Intercity-Express International brengt u naar voornamelijk Duitse steden zoals: Munchen, Frankfurt, Hamburg.
  • De ICBerlijn brengt u van Amsterdam naar Berlijn en stopt tijdens de route op grote Nederlandse stations.
  • Met de ICBrussel kunt u van Amsterdam Centraal naar Brussel-Zuid, ook de ICBrussel stopt op grote Nederlandse stations en in Belgie is er een stop in Antwerpen.
  • Eurostar is de trein die u van Amsterdam naar Londen brengt en ook een halte heeft op Brussel, Antwerpen en Lille.
  • In Frankrijk kunt u met de TGV reizen, dit is de trein waarmee u ook bij Disneyland Parijs kunt komen en vele andere Franse steden.
  • City Night Line/EuroNight met deze trein kunt u naar Polen reizen Warschau om precies te zijn, als u met deze trein wilt reizen moet u wel eerst reserveren. In de wintersportperiode kunt u ook met de EuroNight naar Basel en naar Chur zodat u daarna van u wintersportvakantie kunt genieten.

Wij gaan hier niet hebben over de nationale treinen die door Nederland en ander landen u vervoeren. U zal hier informatie kunnen vinden over internationaal rijdende treinen, die u naar bijna alle grote steden in Europa en daarbuiten kunnen brengen. Mocht u daarvoor niet op deze site zijn, maar voor de actuele storingen bij de NS, klik dan hier als u liever de storingen wilt zien.

Wilt u niet meer informatie, maar u volgende treinreis boeken en beschikbare treintickets opzoeken? Kijk dan aan de zijkant van de pagina en plan u reis direct. Wilt u meteen reserveren klik dan hier.

Treinen – Vervoerders Thalys, Eurostar, ICbrussel, ICberlijn en TGV