Thalys

Een van de bekendste internationale treinen is de Thalys. Enkele belangrijke kenmerken van de Thalys zijn: Erg snel kan tot wel 300 kilometer per uur rijden, comfortabele coupes en door de verbindingen die er inmiddels zijn opgebouwd tussen Nederland, België en Frankrijk brengt hij u twaalf keer per dag naar Brussel en negen keer per dag reist de Thalys naar Parijs.Om een indruk te krijgen van hoe snel de trein rijd, kunt u dit onderstaande filmpje bekijken.
De Thalys is een dagelijkse lijn die u elke dag naar België en Zuid-Frankrijk brengt. Het is zelfs mogelijk om naar de Franse Alpen te gaan met de Thalys. Als u plannen had om op wintersport vakantie te gaan dan kunt u ook met de trein naar de Alpen. Wilt u precies weten welke skigebieden u kunt aandoen met de trein, klik dan hier.

Routes en dienstregeling Thalys naar Parijs

De Thalys stopt op een heleboel stations tijdens zijn reis naar het zuiden van Frankrijk. Als u vanaf Amsterdam-Centraal vertrekt dan bent u in 3.17 uur in Parijs. Als u zich afvraagt wat alle reistijden zijn naar Parijs, klik dan hier.

Wij hebben op onze site meer informatie staan over de trein naar Parijs.  Hiernaast vind u de route die de Thalys dagelijks aflegt en langs welke stations de Thalys komt. Op deze kaart kunt u beter u reis plannen en aan de zijkant van de website kunt u daarna u reis en trein tickets op zoeken.

Op de website van NS international kunt u een actuele reisplanner raadplegen en met realtime data u reis zorgvuldig plannen.

 

In de Thalys naar Parijs kunt u in twee verschillende klasse reizen. Als u ervoor kiest om in de Comfort 1 klasse te reizen, dan geniet u tijdens u reis van de volgende voordelen:

  • Beenruimte is erg ruim
  • De stoelen waarin u vervoerd wordt zijn extra breed en comfortabel
  • Tijdens u reis heeft u de mogelijkheid om te genieten van een hapje en drankje, de catering komt tot aan u zitplaats.
  • Naast u stoel heeft u een stopcontact.
  • Gratis wifi
  • U krijgt gratis internationale dagbladen tot u beschikking
  • Er kan bij aankomst in Parijs of Brussel een taxi klaar staan voor u.
  • Mocht u voor u reis nog rustig willen werken of een videoconferentie heeft, dan kunt u gebruik maken van de NS International Lounges op Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal.

Goedkope tickets naar Parijs

Voor de actuele Tarieven kunt u hiernaast u tickets opzoeken en bekijken wat de reis u gaat kosten.

Als u met de Thalys reist naar Frankrijk of belgie dan kunt u twee grote tassen van maximaal 85 centimeter lang meenemen, u kunt u bagage aan het begin van de trein wegleggen en daar ook weer ophalen. U kunt in de Thalys naar Parijs u fiets meenemen en daarmee naar Parijs reizen. U fiets moet dan wel in een fietstas zitten zodat die geen andere koffers beschadigd, het voorwiel van u fiets moet gedemonteerd worden. U mag aan boord van de Thalys niet roken.