Parijs bezienswaardigheden

In Europa zijn er meerdere bestemmingen die je gezien moet hebben. Parijs is daar een van, de stad heeft u zoveel te bieden en genoeg mooie locaties die u moet bezoeken. De stad van de liefde zoals die ook wel genoemd heeft meer te bieden dan alleen de brug waar je slotjes omheen kan hangen als je super verliefd bent op elkaar. Als u met de trein naar Parijs reist dan komt u aan op de treinstation Gare du Nord, dit is een van de grootste stations van Europa. Het is een grote stad en heeft ontzettend veel te bieden. Wil je weten wat je allemaal kan doen in Parijs, bekijk dan de Parijs bezienswaardigheden pagina en lees over Parijs in dit artikel.De Eiffeltoren wordt elk jaar door meer dan 7 miljoen mensen bezocht. Als u aankomt in Parijs kunt u het beste meteen een plattegrond kopen van Parijs, zodat u meteen alle bezienswaardigheden kunt inzien en kunt bepalen hoe ver het is voor u. Wij hebben alvast voor u een kaartje ingevoegd: Op het kaartje kunt u zien hoe ver het voor u is om vanaf Gare du Nord naar de Eiffeltoren te rijden. Wij adviseren u om de metro te gebruiken, het metrostelsel in Parijs is uitstekend. Zoals u op onderstaand kaartje kunt zien is het met de auto maar 6 kilometer rijden, maar voor de meeste mensen is autorijden in een vreemde buitenlandse stad lastig. U kunt wel naar aanleiding van onderstaand kaartje u reis plannen.

Notre Dame

Als u de Eiffeltoren al een keer bezocht heeft dan is de Notre Dame misschien de iets voor u. Het is de beroemdste kerk ter wereld. De kerk is gelegen aan de Ile de la Cite en is omringd door plantsoenen en parken waar u tot rust kan komen en kunt genieten van het verzorgde park. Op dit plein staat ook het bekende standbeeld van Karel de Grote op zijn paard. Het beroemdste gedeelte van de kerk is de voorkant van de kerk, met de twee grote toren en drie portalen. De kerk is aan de buiten kant prachtig versierd. Wilt u alvast een kijkje nemen in de Notre Dame dan is dat vanaf nu mogelijk met een op deze link.

Het Louvre

Het Louvre is het bekendste museum van de wereld en waar u de meest uiteenlopendemet de trein naar het louvre kunst kunt bekijken. Het ligt ten noorden van de rivier de Seine. Het bestaat uit drie delen en was van vroeger een middeleeuws kasteel dat bewoond werd door de Franse koning. De collectie van het Louvre is verdeeld in 8 verschillende tijdperken en ze hebben kunst van de oudheid tot aan het meest bekende recente werk.

In 1806 werd de Arc de Triomf gebouwd in opdracht van Napoleon, om de Franse overwinning te vieren. Het is zo gebouwd om alle 12 overwinningen die hebben plaats gevonden duidelijk te maken, er lopen 12 straten in een ster vorm naar toe. U zult de Arc de Triomf wel kunnen van de televisie of van de wielersport, de Tour de France die elk jaar de laatste ronden over de Champs-Elysées rijden. Nog een bijzondere locatie in Parijs is de Champs-Elysées, waar u kunt genieten van de prachtige lange weg en goed onderhouden straten van Parijs.

Voor meer info over Parijs en wat de stad te bieden heeft bekijk de wikipedia pagina van Parijs.