De Thalys past dienstregeling aan en Voordelig naar Lille

Het gaat goed met de Thalys als bedrijf. Het gaat zelfs zo goed met ze, dat ze de dienstregeling hebben aangepast. Ze hebben het aantal treinen dat richting Brussel reist vanaf Amsterdam verhoogt van twaalf naar dertien treinen per dag. De vraag naar dit traject was dusdanig hoog dat ze deze stap hebben gezet en zodat ze aan de vraag van de klant kunnen blijven voldoen. Zo ontstaan er meer mogelijkheden voor u als reiziger. U kunt nu vaker met de Thalys naar Parijs reizen vanaf Brussel.

De plannen voor de toekomst zijn ook gunstig voor de reiziger. Het plan is om in 2016 nog een extra verbinding erbij te doen. Dan rijden er tussen Amsterdam en Brussel viertien hogesnelheidstreinen van de Thalys. Je bent al in minder dan 2 uur in Brussel met de Thalys.

Voorjaarsactie met de trein naar Lille

Je kan met de Thalys nu ook verder reizen dan Parijs. De thalys heeft een speciale actie zodat u voor slechts 19 euro naar Lille wordt gebracht met de Thalys. Dit is echter een enkele reistarief, maar voor 40 euro kunt u een dagje uit naar Lille. Lees hier meer informatie over de actie.

Dagelijks heeft de Thalys ook steeds meer voordelige treintickets. Kijk in het menu aan de rechterkant hoeveel u betaalt voor u treintickets naar alle mogelijke bestemmingen van de Thalys. De actie naar Lille loopt tot 3 mei van dit jaar en je kan je reis boeken tot 3 augustus van dit jaar. Normaliter bent u al gauw 105 euro kwijt voor een normaal kaartje in de 2e klasse. Als er geen vertragingen tijdens u reis zijn, dan bent u al in een kleine drie uur in het centrum van Lille. Je kan deze tickets omdat ze zo goedkoop zijn niet omboeken of annuleren.

Wilt u meer informatie over de trein Thalys lees dan ons uitgebreide artikel over de Thalys hier.

Last minute naar Lille voor maar 19 euro!

U kunt nu profiteren van de mogelijkheid om voor slechts 19 euro naar Lille te reizen met de trein. Heb je morgen niks te doen of wil je dit weekend even genieten van de Franse zon en een dagje weggaan, maak dan gebruik van deze aanbieding en zoek nu meteen treintickets voor de beste Last minute acties. Er zijn per dag ongeveer 200 tickets beschikbaar, wees er op tijd bij.

Er gelden wel enkele actievoorwaarden:

 • U moet reserveren tussen: 6 april t/m 3 mei
 • De reis moet plaatsvinden tussen 6 april tot en met 3 augustus
 • Tot 3 maanden voor vertrek kunt u reserveren
 • Helaas is het niet mogelijk om te annuleren of om te boeken
 • U reist met de hogesnelheidstrein de Thalys
 • De enige vertreklocaties zijn Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal
 • Op=Op

Lille heeft een aantal bekende bezienswaardigheden die u echt moet zien als u tickets heeft geboekt. Misschien dat u ze niet allemaal in een dag kunt bezoeken, maar welke u echt moet zien is de Kathedraal Notre Dame. De bouw van de kathedraal werd begonnen in de 19de eeuw en is pas afgerond in 1999 toen de bijzondere voorgevel eindelijk werd afgemaakt. De kathedraal wordt nu gebruikt door de aartsbisschop van Rijsel.

Reistijden met Thalys van Amsterdam naar Lille zijn ongeveer 3 uur. Als u reist vanaf Amsterdam Centraal dan duurt de reis 2 uur en drie kwartier. Bekijk hieronder het overzicht zodat u direct weet wanneer de trein vertrekt en aankomt. Plan aan de zijkant van de website u reis.

Reizen met de trein naar Lille

Traject Vertrek Aankomst
Amsterdam naar Lille Europe 7:17 uur 9:53 uur
15:17 uur * 17:52 uur *
16:17 uur ** 18:54 uur **
Lille Europe naar Amsterdam 11:59 uur 14:42 uur
19:09 uur * 21:42 uur *
21:07 uur ** 23:42 uur **
 • * Alleen mogelijk op maandag tot en met donderdag
 • ** Alleen mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag

Een volledig overzicht vindt u in de internationale reisplanner.

Met de Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk – Vanaf €49 euro

Het uitzoeken van de vakantie dit jaar is al in volle gang. Heeft u al besloten? Waar de reis dit jaar naar toegaat? Waar gaat u dit jaar op vakantie naar toe? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit bericht. Wij willen u wel meteen een vakantie tip geven. De tickets voor de Zon-Thalys zijn weer beschikbaar. Deze speciale trein rijdt alleen in de zomermaanden van Nederland helemaal tot aan het zuiden van Frankrijk. Ook dit jaar heeft de Thalys een speciale aanbieding voor u. U kunt dit jaar met het Sunshine-tarief reizen en dan reist u tegen een gereduceerd tarief naar het zuiden van Frankrijk. Bekijk aan de rechterkant van het scherm meteen welke kaarten er beschikbaar zijn of klik hier om meteen u tickets op te zoeken. 

Als u kiest voor de Zon-Thalys dan kunt u vanaf 27 juni tot en met 29 augustus van dit jaar elke zaterdag vanaf Amsterdam-Centraal naar Valence,Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. Marseille is hier het eindstation van de Thalys. U bent in een kleine zeven uur in Marseille. In Marseille kunt u weer overstappen op andere treinen die u verder Frankrijk in brengen of richting de Alpen voor een zomerse wandeling.

U kunt zoals wij al op de pagina over de Thalys hadden uitgelegd mogelijk om in twee verschillende klassen te reizen. Wilt u hier meer informatie over hebben, bekijk dan vooral die pagina. U heeft al tickets voor slechts 59 euro enkele reis in de tweede klasse.

Voor de volledige tijden en overzichten wanneer de trein vertrekt en aankomst in Nederland kunt u het beste de pagina van NS international raadplegen.

In de zomervakantie met de trein – Treinreizen in de vakantie – Korting

Op vakantie gaan is voor de meeste mensen al aan het begin van het jaar een uitdaging. Waar wilt je dit jaar naar toe? Heb je alles al gezien? Wil je tijdens de vakantie lekker bijkomen of een heel land zien en er een stedentrip van maken? Het is voor steeds meer mensen doodnormaal om met de trein op vakantie te gaan. Dit is niet alleen voor de mensen die milieubewust willen zijn. Het is een heerlijke manier om even snel naar een grote stad in Europa te reizen en helemaal tot rust te komen.  Want je hebt geen gehaast op een druk vliegveld. De andere overweging is het feit dat er steeds meer aanslagen plaatsvinden op vliegvelden. Treinreizen in de vakantie, lees onze tips om zo voordelig mogelijk de trein te pakken.

Treinreizen in de vakantie

De vakantie is een goed moment om met de trein te reizen. Omdat er dan ontzettend veel kortingsacties zijn en er steeds meer stuntprijzen gevraagd worden voor de treinkaartjes. Je kan nu al voor slechts 19 euro enkele reis naar België met de trein. Als je dit combineert met een dagkaart dan ben je voor 40 euro in Belgie. Alleen voor de brandstofkosten zal je meer moeten uitgeven indien je met de auto gaat. Daarbij komen uiteraard de parkeerkosten die niet voordelig zullen zijn in de grote stad.

Trein naar Parijs combineren met een Dagkaart aanbieding

Het is ontzettend verstandig om een dagkaart aanbieding te combineren met een treinkaartje naar Parijs of een andere grote stad in Europa. De trein naar Parijs zal u ongeveer 29 euro kosten voor een enkele reis in de tweede klasse van de Thalys. Daarbij komen de treinkosten van u treinkaartje naar een van de grote stations in Nederland waarvandaan de Thalys vertrekt. Als je dit combineert met een goedkoop treinkaartje tijdens de dagkaarten actie dan zal je voor 50 euro al in Parijs kunnen zijn. Houdt je ontzettend veel geld over om uit te geven in Parijs en dat gaat wel lukken met alle mooie winkelstraten en designer stores.

Wintersport staat voor de deur – Reis met de Ski Thalys

De zomer is net voorbij en wij genieten nog van de laatste zonnestralen van de redelijke zomer die we in Nederland gehad hebben. Het is weer zover om verder te kijken naar de toekomst en te bekijken wat de winter ons gaat brengen? Zou de winter wel erg koud worden? Wie zal het kunnen voorspellen? Piet Paulsma zal het proberen, maar als je tegen die tijd erachter gaat boeken zal je tegen hoge prijzen aanlopen. Het is daarom verstandig om op tijd te boeken. Zodra je een keer gebruik hebt gemaakt van de Ski Thalys wil je niks anders meer, het is het ideale vervoer middel naar je favoriete wintersport locatie.

Met de Ski Thalys op wintersport

Wat ontzettend veel mensen vergeten is dat het soms voordeliger is om met de trein naar je wintersport locatie te reizen. De trein verbindingen in Europa zijn dusdanig verbetert dat je in slechts enkele uren al kan genieten van je eerste koud biertje en je eerste piste. De sneeuw is binnen handbereik als je reist met de Ski Thalys. Reserveer jouw treinticket op tijd als je weet waar je naar toe gaat, dit scheelt meestal ontzettend veel geld. Boek vanaf 8 september 2016 jouw reis naar de sneeuw.

Voordelen van de Ski Thalys

 • Rechtstreeks naar de Frans Alpen vanaf elk station in Nederland
 • Snel en comfortabel zonder zorgen op wintersport
 • Veilig op je plaatst van bestemming aankomen zonder ongelukken
 • Rijdt op zaterdagen vanaf 24 december tot en met 1 april 2017
 • Boek vanaf 8 september 2016 voor seizoen 2016  en 2017

Ski Thalys met korting

Als u vanaf 8 september boekt en u heen reis ligt tussen januari en maart 2017 betaalt u slechts 59 euro enkele reis vanaf Amsterdam. Dan zit u comfortabel in de tweede klas van de Thalys. Dit kaartje kan je niet annuleren of om te boeken, dus u moet er wel zeker van zijn dat u op dat moment wilt vertrekken. Als u liever eerste klas wilt reizen dan betaalt u slechts 79 euro voor de meest comfortabele klasse van de Thalys. Bekijk alle wintersportbestemmingen in Frankrijk op onze kaart.