wat zijn de must see bezienswaardigheden als je frankrijk bezoekt 3 scaled

Als je Frankrijk bezoekt, zijn er tal van must-see bezienswaardigheden die je niet mag missen. Van de wereldberoemde Eiffeltoren in Parijs tot het prachtige kasteel van Versailles, er is voor elk wat wils. Verken de historische schoonheid van de oude stad Avignon en bewonder de adembenemende architectuur van de Mont Saint-Michel. Ontspan aan de prachtige stranden van de Franse Rivièra en verlies jezelf in de charmante straatjes van het pittoreske dorpje Saint-Paul-de-Vence. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, natuur of gastronomie, Frankrijk heeft voor iedereen iets te bieden. Als je Frankrijk bezoekt, zijn er zoveel prachtige bezienswaardigheden om te verkennen en te ontdekken. Van de iconische Eiffeltoren in Parijs tot de adembenemende lavendelvelden in de Provence, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de meest indrukwekkende en interessante plekken in Frankrijk verkennen. Dus, laten we beginnen!

Wat Zijn De Must-see Bezienswaardigheden Als Je Frankrijk Bezoekt?

This image is property of images.unsplash.com.

Parijs

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is zonder twijfel een van de beroemdste bezienswaardigheden ter wereld. Het is een symbool van Parijs en trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan. Je kunt naar de top van de toren klimmen en genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Of je nu overdag of ’s avonds gaat, het uitzicht is altijd spectaculair.

Louvre Museum

Het Louvre Museum is een van ’s werelds grootste kunstmusea en herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken en historische artefacten. Van de beroemde Mona Lisa tot de Venus van Milo, er is genoeg te bewonderen in dit immense museum. Vergeet niet om een plattegrond mee te nemen, want het is gemakkelijk om te verdwalen in de uitgestrekte gangen en zalen.

Notre Dame Kathedraal

De Notre Dame Kathedraal is een meesterwerk van gotische architectuur en een van de meest herkenbare kerken ter wereld. Je kunt de kathedraal van binnen verkennen en de prachtige glas-in-loodramen bewonderen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de toren en geniet van het panoramische uitzicht over Parijs.

Versailles

Château de Versailles

Het Château de Versailles is een van de meest luxueuze paleizen ter wereld en was ooit de residentie van de Franse koningen. Je kunt de weelderige kamers en tuinen verkennen en je vergapen aan de pracht en praal uit het verleden. Mis zeker niet de Spiegelzaal, waar het Verdrag van Versailles werd ondertekend.

Versailles-tuinen

De tuinen van Versailles zijn een meesterwerk van tuinarchitectuur en strekken zich uit over 800 hectare. Je kunt er wandelen of fietsen en genieten van de prachtige fonteinen, beelden en bloembedden. Mis de beroemde Grand Canal niet, waar je zelfs een boottochtje kunt maken.

Wat Zijn De Must-see Bezienswaardigheden Als Je Frankrijk Bezoekt?

This image is property of images.unsplash.com.

Côte d’Azur

Nice

Nice is een elegante stad aan de Franse Rivièra en staat bekend om zijn prachtige stranden en levendige promenade. Breng een bezoek aan de oude binnenstad, waar je smalle steegjes, kleurrijke huizen en gezellige cafés vindt. Vergeet niet om te genieten van een heerlijke maaltijd met uitzicht op zee.

Cannes

Cannes is wereldberoemd vanwege het gelijknamige filmfestival, maar er is meer te beleven dan alleen rode lopers en filmpremières. Je kunt langs de bekende boulevard La Croisette wandelen, vol met luxe boetieks en chique hotels. Mis de charmante oude wijk Le Suquet niet, waar je smalle straatjes en een prachtig uitzicht op de baai kunt ontdekken.

Monaco

Monaco is een klein vorstendom dat bekend staat om zijn luxueuze levensstijl en prachtige landschap. Je kunt een bezoek brengen aan het wereldberoemde Monte Carlo Casino en een gokje wagen, of slenteren door de smalle straatjes van de oude stad. Mis de prachtige botanische tuin Jardin Exotique niet, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee.

Bordeaux

Wijnkastelen

Bordeaux staat wereldwijd bekend om zijn voortreffelijke wijnen, en een bezoek aan de wijnkastelen is dan ook een must. Je kunt een rondleiding krijgen door de wijngaarden, de wijnkelders verkennen en natuurlijk genieten van een heerlijke wijnproeverij. Vergeet niet om een fles Bordeauxwijn mee naar huis te nemen als souvenir.

Kathedraal van Bordeaux

De Kathedraal van Bordeaux, ook wel bekend als de Saint-André Kathedraal, is een indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur. Je kunt de kathedraal van binnen verkennen en de prachtige glas-in-loodramen bewonderen. Vergeet niet om een rondleiding te nemen om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van deze bijzondere plek.

Wat Zijn De Must-see Bezienswaardigheden Als Je Frankrijk Bezoekt?

This image is property of images.unsplash.com.

Mont Saint-Michel

Abdij van Mont Saint-Michel

De Abdij van Mont Saint-Michel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Frankrijk. Deze middeleeuwse abdij is gebouwd op een rotsachtig eiland en is alleen te bereiken via een verhoogde weg bij eb. Je kunt de abdij van binnen verkennen en genieten van een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Kloostergang

De kloostergang van Mont Saint-Michel is een serene plek waar je kunt genieten van rust en stilte. Je kunt er wandelen tussen de eeuwenoude zuilengangen en genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende zee. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want dit is een plek die je niet wilt vergeten vast te leggen.

Provence

Lavendelvelden

De Provence staat bekend om zijn prachtige lavendelvelden, die in de zomermaanden in volle bloei staan. Je kunt een rit maken door de schilderachtige landschappen en genieten van het betoverende aroma van lavendel. Mis de beroemde Valensole Plateau niet, waar je kilometers aan paarse bloemen kunt bewonderen.

Gordes

Gordes is een pittoresk dorpje dat hoog op een heuvel ligt en een prachtig uitzicht biedt op de omliggende vallei. Je kunt door de smalle straatjes wandelen en genieten van de charmante huizen en lokale ambachtswinkels. Mis het Château de Gordes niet, een imposant kasteel dat hoog boven het dorp uittorent.

Avignon

Avignon staat bekend om zijn historische stadsmuren en het beroemde pausenpaleis. Je kunt een wandeling maken over de stadsmuren en genieten van een panoramisch uitzicht op de stad. Mis ook de beroemde Pont d’Avignon niet, een oude brug die de stad met de overkant van de rivier verbindt.

Wat Zijn De Must-see Bezienswaardigheden Als Je Frankrijk Bezoekt?

Normandië

D-Day stranden

Normandië staat bekend om de historische D-Day stranden, waar de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog landden. Je kunt een bezoek brengen aan musea en gedenktekens die de herinnering aan deze belangrijke gebeurtenis levend houden. Vergeet niet om een kijkje te nemen op Omaha Beach, een gedenkwaardige plek waar de invasie plaatsvond.

Mont-Saint-Michel

Hoewel Mont-Saint-Michel eerder in dit artikel al is genoemd, is het ook een bezienswaardigheid in Normandië. Deze adembenemende abdij is een van de meest bezochte attracties van Frankrijk en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Verken de middeleeuwse straatjes, bezoek de abdij en geniet van het spectaculaire uitzicht op de baai.

Loire-vallei

Château de Chambord

De Loire-vallei staat bekend om zijn prachtige kastelen en het Château de Chambord is een van de meest indrukwekkende. Dit imposante kasteel is gebouwd in de Renaissancestijl en trekt jaarlijks vele bezoekers. Je kunt de prachtige architectuur bewonderen, wandelen door de uitgestrekte tuinen en genieten van het uitzicht op de omliggende natuur.

Château de Chenonceau

Het Château de Chenonceau is een ander juweeltje in de Loire-vallei en staat bekend om zijn unieke ligging over de rivier de Cher. Je kunt het kasteel van binnen verkennen en de luxueuze kamers bewonderen, maar ook een wandeling maken in de mooie tuinen. Mis vooral niet de prachtige galerij die het kasteel over de rivier overspant.

Wat Zijn De Must-see Bezienswaardigheden Als Je Frankrijk Bezoekt?

Corsica

Bonifacio

Bonifacio is een charmant stadje aan de zuidkust van Corsica en staat bekend om zijn indrukwekkende kliffen en oude citadel. Je kunt een wandeling maken langs de stadsmuren en genieten van het prachtige uitzicht op zee. Vergeet ook niet om de marina te verkennen, waar je tal van gezellige cafés en restaurants vindt.

Calanches van Piana

De Calanches van Piana zijn spectaculaire rode kliffen die uit de Middellandse Zee oprijzen. Je kunt een boottocht maken langs de kust en genieten van het adembenemende landschap. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want dit is een plek die je wilt vastleggen voor eeuwige herinnering.

Marseille

Basilique Notre-Dame de la Garde

De Basilique Notre-Dame de la Garde is een iconisch symbool van Marseille en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Je kunt de basiliek van binnen verkennen en de prachtige mozaïeken bewonderen. Vergeet niet om naar het buitenplatform te gaan en te genieten van het panoramische uitzicht.

Vieux-Port

De Vieux-Port van Marseille is een bruisende plek vol met visrestaurants, cafés, straatartiesten en markten. Je kunt langs de kade wandelen en genieten van een heerlijke maaltijd met verse zeevruchten. Mis de vismarkt niet, waar je een breed scala aan verse vis kunt zien en proeven.

Dit waren slechts enkele van de vele geweldige bezienswaardigheden die je kunt bezoeken als je Frankrijk verkent. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, natuur of gewoon wilt genieten van de prachtige landschappen, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en ga op ontdekkingsreis door dit prachtige land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *