wat zijn de beste wijken om te verblijven in de grote franse steden 2

Stel je voor: je gaat op reis naar Frankrijk en je wilt graag weten waar je het beste kunt verblijven in de grote steden. Gelukkig ben je hier op de juiste plek! In dit artikel zullen we je laten kennismaken met de beste wijken in de grote Franse steden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor je verblijf. Of je nou op zoek bent naar historische charme, bruisende buurten vol leven, of juist een rustige omgeving om tot rust te komen, we hebben voor elk wat wils. Dus lees gauw verder en ontdek welke wijken jouw volgende reis naar Frankrijk nog specialer kunnen maken! Parijs

Wat Zijn De Beste Wijken Om Te Verblijven In De Grote Franse Steden?

Le Marais

Le Marais is een van de meest populaire wijken in Parijs en is bekend om zijn charmante straatjes, historische gebouwen en levendige cultuur. Als je op zoek bent naar een levendige omgeving met veel winkels, restaurants en galeries, dan is Le Marais de plek voor jou. Hier vind je ook enkele van de beste musea van de stad, zoals het Picasso Museum en het Carnavalet Museum. Geniet van een wandeling door de smalle straatjes en ontdek de verborgen plekjes van deze trendy wijk.

Saint-Germain-des-Prés

Saint-Germain-des-Prés is een chique wijk in het 6e arrondissement van Parijs en staat bekend om zijn historische architectuur en bruisende sfeer. Hier vind je prachtige boetiekjes, luxe boekhandels en trendy cafés waar je van een heerlijke Franse koffie kunt genieten. Het is ook de thuisbasis van de beroemde kerk van Saint-Germain-des-Prés en het prachtige Jardin du Luxembourg, waar je kunt ontspannen en genieten van de serene omgeving.

Montmartre

Montmartre is een iconische wijk in Parijs en staat bekend om zijn bohemien sfeer en prachtige uitzichten over de stad. Hier vind je de beroemde Sacré-Cœur-basiliek, evenals de levendige kunstenaarsmarkt op Place du Tertre. Wandel door de geplaveide straten, ontdek charmante pleintjes en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de top van de heuvel. Montmartre is een must-visit wijk voor kunstliefhebbers en iedereen die op zoek is naar een unieke ervaring in Parijs.

Lyon

Vieux Lyon

Vieux Lyon is een van de oudste wijken in Lyon en staat bekend om zijn prachtige Renaissance-architectuur en smalle straatjes. Het is ook de thuisbasis van de indrukwekkende kathedraal Saint-Jean-Baptiste en het Musée Gadagne, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stad. Wandel door de geplaveide straatjes, geniet van heerlijk eten in een van de vele bouchons (traditionele Lyonnais restaurants) en ontdek de charmante pleintjes van deze historische wijk.

Presqu’île

Presqu’île is een schiereiland in het hart van Lyon en is een bruisend gebied vol winkels, cafés en historische bezienswaardigheden. Hier vind je de prachtige Place Bellecour, een van de grootste pleinen van Europa, evenals de indrukwekkende Opera de Lyon. Wandel langs de rivier de Rhône en de rivier de Saône, verken de vele boetiekjes en geniet van een typisch Lyonnais diner in een van de vele restaurants. Presqu’île is de perfecte plek om het bruisende stadsleven van Lyon te ervaren.

Croix-Rousse

Croix-Rousse is een levendige wijk in Lyon en staat bekend om zijn rijke zijdegeschiedenis en artistieke flair. Hier vind je de beroemde Traboules, oude passages die werden gebruikt door zijdehandelaren, evenals verschillende kunstgalerijen en boetiekjes. Geniet van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de top van de Croix-Rousse heuvel en ontdek de vele ambachtelijke winkels en markten die deze wijk te bieden heeft. Croix-Rousse is een geweldige plek om de unieke cultuur en geschiedenis van Lyon te ervaren.

Marseille

Le Panier

Le Panier is een kleurrijke wijk in Marseille en staat bekend om zijn smalle straatjes, levendige sfeer en street art. Wandel door de geplaveide straten en ontdek de vele boetiekjes, kunstgalerijen en gezellige cafés en restaurants. Bezoek ook de prachtige kathedraal van Marseille en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de top van de heuvel. Le Panier is een echte must-visit wijk voor iedereen die op zoek is naar een bruisende en artistieke sfeer.

Vieux Port

Vieux Port is de historische haven van Marseille en is een van de meest levendige en bruisende plekken in de stad. Hier vind je talloze restaurants waar je kunt genieten van verse vis en zeevruchten, evenals kleurrijke markten waar je lokale producten kunt kopen. Wandel langs de promenade en geniet van het prachtige uitzicht op de haven, of maak een boottocht en ontdek de prachtige calanques van Marseille. Vieux Port is de perfecte plek om de maritieme geschiedenis van de stad te ervaren en te genieten van de levendige sfeer.

Cours Julien

Cours Julien is een hippe en alternatieve wijk in Marseille en staat bekend om zijn levendige street art, boetieks en ambachtelijke winkels. Hier vind je ook veel gezellige cafés, restaurants en bars waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Wandel door de kleurrijke straten en ontdek de unieke sfeer van deze artistieke wijk. Cours Julien is een geweldige plek om te genieten van de creatieve en alternatieve kant van Marseille.

Bordeaux

Chartrons

Chartrons is een trendy wijk in Bordeaux en staat bekend om zijn vintage winkels, trendy boetieks en levendige markten. Hier vind je ook veel mooie pleintjes, gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en wijnen. Verken de prachtige architectuur en geniet van een ontspannen wandeling langs de kades van de rivier de Garonne. Chartrons is een geweldige plek om te genieten van de bruisende sfeer van Bordeaux.

Saint-Pierre

Saint-Pierre is de historische wijk van Bordeaux en staat bekend om zijn prachtige architectuur en charmante geplaveide straatjes. Hier vind je de indrukwekkende kathedraal Saint-André en het prachtige Place de la Bourse. Ontdek de vele antiek- en kunstwinkels, geniet van een heerlijke maaltijd in een van de traditionele restaurants en proef de lokale wijnen in een van de wijnbars. Saint-Pierre is een must-visit wijk voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Saint-Michel

Saint-Michel is een multiculturele wijk in Bordeaux en staat bekend om zijn levendige sfeer, exotische markten en heerlijk eten. Hier vind je talloze restaurants waar je kunt genieten van gerechten uit de hele wereld, evenals levendige markten waar je lokale producten kunt kopen. Breng een bezoek aan de prachtige Basilique Saint-Michel en geniet van het bruisende nachtleven in een van de vele bars en clubs in de wijk. Saint-Michel is de perfecte plek om te genieten van de diversiteit en energieke sfeer van Bordeaux.

Nice

Vieux Nice

Vieux Nice is het oude stadsdeel van Nice en staat bekend om zijn levendige sfeer, kleurrijke gebouwen en smalle straatjes. Hier vind je talloze restaurants waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten, evenals gezellige bars waar je kunt genieten van een drankje. Wandel langs de promenade en geniet van het prachtige uitzicht op de zee, of bezoek de beroemde bloemenmarkt op de Cours Saleya. Vieux Nice is een must-visit wijk voor iedereen die wil genieten van de charme en levendigheid van Nice.

Wat Zijn De Beste Wijken Om Te Verblijven In De Grote Franse Steden?

Le Port

Le Port is een bruisende wijk in Nice en is de thuisbasis van de prachtige haven van de stad. Hier vind je talloze restaurants en cafés waar je kunt genieten van verse vis en schaal- en schelpdieren, evenals boetieks en kunstgalerijen waar je kunt winkelen en genieten van lokale kunst. Wandel langs de promenade en bewonder de prachtige boten in de haven, of maak een boottocht en verken de prachtige kustlijn van de Franse Rivièra. Le Port is een geweldige plek om te genieten van de maritieme sfeer van Nice.

Cimiez

Cimiez is een rustige wijk in Nice en staat bekend om zijn prachtige tuinen, historische paleizen en musea. Hier vind je de beroemde Musée Matisse en het Musée Marc Chagall, evenals de prachtige Jardin des Arènes, waar je kunt ontspannen en genieten van de serene omgeving. Wandel door de schilderachtige straatjes, bewonder de prachtige villa’s en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad. Cimiez is een geweldige plek om te genieten van rust en schoonheid in Nice.

Toulouse

Carmes

Carmes is een charmante wijk in Toulouse en staat bekend om zijn geplaveide straatjes, historische architectuur en gezellige cafés. Hier vind je talloze boetieks, bakkerijen en markten waar je lokale lekkernijen kunt kopen. Wandel langs de rivier de Garonne en geniet van het prachtige uitzicht op de stad, of bezoek de prachtige kerk van Les Jacobins. Carmes is een geweldige plek om de authentieke sfeer van Toulouse te ervaren.

Saint-Cyprien

Saint-Cyprien is een levendige wijk in Toulouse en staat bekend om zijn bruisende markten, lokale restaurants en levendige sfeer. Hier vind je talloze restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Toulouse-specialiteiten, evenals winkels en boetieks waar je kunt winkelen. Wandel langs de rivier de Garonne en geniet van het prachtige uitzicht op de stad, of bezoek een van de vele parken en tuinen in de wijk. Saint-Cyprien is de perfecte plek om te genieten van de levendige sfeer van Toulouse.

Saint-Étienne

Saint-Étienne is een historische wijk in Toulouse en staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur en charmante pleintjes. Hier vind je de prachtige basiliek van Saint-Sernin, evenals de levendige Place du Capitole. Wandel door de smalle straatjes en ontdek de verborgen plekjes van deze historische wijk, of geniet van een heerlijk diner in een van de traditionele restaurants. Saint-Étienne is een must-visit wijk voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Lille

Vieux Lille

Vieux Lille is het historische centrum van Lille en staat bekend om zijn prachtige architectuur, geplaveide straatjes en charmante pleintjes. Hier vind je talloze boetieks, restaurants en cafés waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten. Verken de prachtige kathedraal van Lille en bewonder de indrukwekkende gevels van de historische gebouwen. Vieux Lille is een geweldige plek om de charme en geschiedenis van Lille te ervaren.

Wazemmes

Wazemmes is een bruisende wijk in Lille en staat bekend om zijn markten, exotische restaurants en levendige sfeer. Hier vind je talloze kraampjes waar je verse producten, kleding en meer kunt kopen, evenals veel gezellige cafés en bars waar je kunt genieten van een drankje. Wandel langs de kleurrijke straten en geniet van de multiculturele sfeer van deze levendige wijk. Wazemmes is een geweldige plek om te genieten van een eclectische mix van culturen in Lille.

Saint-Sauveur

Saint-Sauveur is een opkomende wijk in Lille en staat bekend om zijn industriële architectuur en artistieke sfeer. Hier vind je talloze kunstgalerijen, boetieks en gezellige cafés waar je kunt genieten van een kopje koffie. Bewonder de prachtige street art die de wijk siert en ontdek de vele verborgen plekjes. Saint-Sauveur is een geweldige plek om te genieten van de creatieve vibe van Lille.

Strasbourg

La Petite France

La Petite France is een pittoreske wijk in Straatsburg en staat bekend om zijn vakwerkhuizen, kanalen en schilderachtige straten. Wandel langs de geplaveide straatjes, bewonder de charmante bruggen en geniet van het uitzicht op de grachten. Hier vind je ook talloze restaurants waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en gezellige cafés waar je kunt ontspannen. La Petite France is een must-visit wijk voor iedereen die op zoek is naar authentieke charme en schoonheid in Straatsburg.

Neustadt

Neustadt is een elegante wijk in Straatsburg en staat bekend om zijn prachtige boulevards, statige gebouwen en groene parken. Hier vind je talloze historische bezienswaardigheden, zoals het Palais du Rhin en de Duitse Keizerlijke wijk, evenals vele tuinen en fonteinen waar je kunt ontspannen en genieten van de serene omgeving. Verken de brede boulevards en bewonder de prachtige architectuur van deze elegante wijk. Neustadt is een geweldige plek om de rijke geschiedenis en architectuur van Straatsburg te ervaren.

Kehl

Kehl is een Duitse stad die grenst aan Straatsburg en is een geweldige plek om te bezoeken voor een dagtocht. Hier vind je talloze Duitse restaurants waar je kunt genieten van traditionele gerechten, evenals winkels waar je Duitse producten kunt kopen. Wandel langs de Rijn en geniet van het prachtige uitzicht op Straatsburg, of bezoek een van de vele parken en tuinen in de stad. Kehl is een geweldige plek om te genieten van een mix van Franse en Duitse cultuur.

Nantes

Île de Nantes

Île de Nantes is een levendig eiland in Nantes en staat bekend om zijn moderne architectuur, creatieve projecten en levendige sfeer. Hier vind je talloze kunstinstallaties en tentoonstellingen, evenals gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van heerlijk eten. Wandel langs de Loire en geniet van het prachtige uitzicht op de stad, of bezoek een van de vele culturele centra en creatieve ruimtes op het eiland. Île de Nantes is een geweldige plek om de innovatieve en levendige kant van Nantes te ervaren.

Bouffay

Bouffay is de historische wijk van Nantes en staat bekend om zijn smalle straatjes, oude gebouwen en charmante pleintjes. Hier vind je talloze restaurants, cafés en bars waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en drankjes. Wandel door de geplaveide straatjes en bewonder de historische architectuur van deze charmante wijk. Bouffay is een must-visit wijk voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Graslin

Graslin is een elegante wijk in Nantes en staat bekend om zijn prachtige opera, historische gebouwen en levendige sfeer. Hier vind je talloze restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Franse gerechten, evenals gezellige cafés en boetieks. Bezoek de indrukwekkende Place Graslin en bewonder de prachtige architectuur van de opera. Graslin is een geweldige plek om te genieten van de elegantie en culturele sfeer van Nantes.

Bordeaux (herhaald)

Chartrons

Chartrons is een trendy wijk in Bordeaux en staat bekend om zijn vintage winkels, trendy boetieks en levendige markten. Hier vind je ook veel mooie pleintjes, gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en wijnen. Verken de prachtige architectuur en geniet van een ontspannen wandeling langs de kades van de rivier de Garonne. Chartrons is een geweldige plek om te genieten van de bruisende sfeer van Bordeaux.

Saint-Pierre

Saint-Pierre is de historische wijk van Bordeaux en staat bekend om zijn prachtige architectuur en charmante geplaveide straatjes. Hier vind je de indrukwekkende kathedraal Saint-André en het prachtige Place de la Bourse. Ontdek de vele antiek- en kunstwinkels, geniet van een heerlijke maaltijd in een van de traditionele restaurants en proef de lokale wijnen in een van de wijnbars. Saint-Pierre is een must-visit wijk voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Saint-Michel

Saint-Michel is een multiculturele wijk in Bordeaux en staat bekend om zijn levendige sfeer, exotische markten en heerlijk eten. Hier vind je talloze restaurants waar je kunt genieten van gerechten uit de hele wereld, evenals levendige markten waar je lokale producten kunt kopen. Breng een bezoek aan de prachtige Basilique Saint-Michel en geniet van het bruisende nachtleven in een van de vele bars en clubs in de wijk. Saint-Michel is de perfecte plek om te genieten van de diversiteit en energieke sfeer van Bordeaux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *