wat zijn de meest fotogenieke plekken in bekende franse steden 2

Frankrijk staat bekend om zijn adembenemende schoonheid en schilderachtige charme. Het land zit vol met prachtige steden die elk hun eigen unieke karakter hebben. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon op zoek bent naar het perfecte Instagram-shot, je vraagt je waarschijnlijk af wat de meest fotogenieke plekken zijn in bekende Franse steden. Van de romantische straten van Parijs tot de pittoreske kust van Nice en de kleurrijke huizen in Straatsburg, dit artikel zal je een inzicht geven in enkele van de meest betoverende plekken waar je gegarandeerd de perfecte foto kunt maken.

Wat Zijn De Meest Fotogenieke Plekken In Bekende Franse Steden?

Parijs

Eiffeltoren

De Eiffeltoren, een van de meest iconische bezienswaardigheden ter wereld, is een absolute must-see wanneer je Parijs bezoekt. Deze imposante ijzeren toren biedt een adembenemend uitzicht over de hele stad. Of je nu de lift neemt of ervoor kiest om de trappen te beklimmen, het panoramische uitzicht vanaf de top is absoluut de moeite waard. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je zult zeker foto’s willen maken van het prachtige uitzicht op Parijs.

Notre-Dame

Gelegen op het Île de la Cité, is de Notre-Dame kathedraal een van de meest indrukwekkende religieuze gebouwen ter wereld. De gotische architectuur, prachtige glas-in-loodramen en gedetailleerde sculpturen maken van deze kathedraal een waar meesterwerk. Breng zeker een bezoek aan de binnenkant van de kathedraal en bewonder het adembenemende interieur. Vergeet niet om ook buiten wat foto’s te maken van de prachtige gevel.

Montmartre

Montmartre, een pittoreske wijk in Parijs, staat bekend om zijn bohemien sfeer en artistieke geschiedenis. Een wandeling door de kronkelende straatjes van Montmartre zal je meenemen langs charmante cafés, kunstenaarsateliers en de beroemde Sacré-Cœur basiliek. Het is de perfecte plek om wat schilderachtige foto’s te maken en de levendige sfeer van deze unieke wijk vast te leggen.

Louvre Museum

Het Louvre Museum is een van ’s werelds grootste en meest bezochte musea, en het herbergt enkele van de meest waardevolle kunstwerken ter wereld. Hier kun je de iconische Mona Lisa bewonderen, evenals werken van kunstenaars zoals Vermeer, Rembrandt en Michelangelo. Naast de prachtige kunstwerken heeft het museum zelf ook een indrukwekkende architectuur die het waard is om te fotograferen. Vergeet niet om de glazen piramide in de binnenplaats vast te leggen, een van de meest herkenbare kenmerken van het museum.

Champs-Élysées

De Champs-Élysées is een beroemde boulevard in Parijs die bekend staat om zijn luxe winkels, restaurants en theaters. Een wandeling langs deze brede boulevard biedt talloze mogelijkheden om foto’s te maken, of het nu is van de elegante boetieks, de sierlijke gebouwen of de iconische Arc de Triomphe aan het einde van de straat. Vooral ’s avonds, wanneer de hele straat verlicht is, is de Champs-Élysées een prachtige plek om te fotograferen.

Nice

Promenade des Anglais

De Promenade des Anglais is de beroemdste boulevard van Nice en biedt een schitterend uitzicht op de Middellandse Zee. Met zijn prachtige stranden, kleurrijke bloemenperken en elegante palmbomen is deze promenade een favoriete plek voor zowel locals als toeristen. Hier kun je ontspannen wandelen, een fiets huren of gewoon genieten van het adembenemende uitzicht. De Promenade des Anglais is zeker een plek waar je wat mooie foto’s kunt maken.

Vieux Nice

Vieux Nice, of de Oude Stad, is een charmante wijk met smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en levendige markten. Verdwaal in de kronkelende steegjes en ontdek eeuwenoude pleinen, historische kerken en sfeervolle restaurants. De geplaveide straten en pastelkleurige gebouwen zijn perfecte achtergronden voor je foto’s en zorgen voor een typisch Zuid-Franse sfeer.

Colline du Château

Gelegen op een heuvel boven Nice, biedt de Colline du Château een spectaculair panorama van de stad, de haven en de Middellandse Zee. Om het uitkijkpunt te bereiken, kun je ervoor kiezen om de trap te beklimmen of de lift te nemen. Eenmaal boven kun je genieten van adembenemende uitzichten en foto’s maken van het prachtige landschap. Vergeet niet om je camera gereed te houden voor het moment dat de zon ondergaat, omdat dit een magisch licht geeft aan de hele omgeving.

Place Masséna

Place Masséna is het belangrijkste plein van Nice en een van de meest herkenbare plekken in de stad. Het plein wordt omringd door kleurrijke gebouwen met elegante arcades en fonteinen. Hier kun je genieten van de bruisende sfeer en de mensenmassa’s observeren. Het is een geweldige plek om foto’s te maken van de unieke architectuur en de levendige energie van Nice.

Lyon

Basilique Notre-Dame de Fourvière

De Basilique Notre-Dame de Fourvière is een prachtige basiliek die hoog boven de stad Lyon uittorent. Het is een van de meest opvallende symbolen van de stad en een belangrijke religieuze bestemming. De basiliek heeft een indrukwekkende architectuur, met zijn prachtige mozaïeken en gedetailleerde beelden. Vanaf het uitkijkpunt bij de basiliek heb je een panoramisch uitzicht over de hele stad, waardoor het een perfecte plek is om foto’s te maken.

Vieux Lyon

Vieux Lyon, ook wel bekend als de Oude Stad, is een historische wijk die wordt gekenmerkt door zijn smalle geplaveide straatjes, oude herenhuizen en charmante pleinen. Hier vind je een schat aan overblijfselen uit de Renaissance, waaronder de beroemde traboules, geheime doorgangen die door de oude gebouwen lopen. Het is een schilderachtige wijk waar je kunt verdwalen en prachtige foto’s kunt maken van de architectuur en de sfeer.

Parc de la Tête d’Or

Het Parc de la Tête d’Or is het grootste stadspark in Frankrijk en een echt groen juweeltje in Lyon. Met zijn uitgestrekte grasvelden, prachtige rozentuinen en een groot meer is dit park een oase van rust in de stad. Hier kun je wandelen, picknicken, boottochten maken of gewoon ontspannen in de natuur. Het park biedt ook verschillende fotogenieke plekken, zoals de Victoriaanse kas, het dierenpark en de prachtige fonteinen.

Place Bellecour

Place Bellecour is een van de grootste pleinen van Europa en het hart van Lyon. Omringd door imposante gebouwen, standbeelden en fonteinen, is dit plein een belangrijk ontmoetingspunt en een levendige locatie. Hier kun je een wandeling maken, genieten van het uitzicht op de Rhône-rivier en natuurlijk foto’s maken. De twee grote standbeelden op het plein, die de stad en het gelanderepresenten, bieden ook een geweldige achtergrond voor je foto’s.

Wat Zijn De Meest Fotogenieke Plekken In Bekende Franse Steden?

Marseille

Vieux Port

De Vieux Port, of de Oude Haven, is de historische en meest pittoreske haven van Marseille. Omringd door kleurrijke vissersboten en trendy restaurants en cafés, heeft deze levendige haven een charmante sfeer. Maak een wandeling langs de promenade, geniet van het uitzicht op de boten en fotografeer de iconische klokkentoren van de St. Victor Abbey.

Notre-Dame de la Garde

Notre-Dame de la Garde is een indrukwekkende basiliek hoog boven de stad gelegen. Het is een belangrijke religieuze bestemming en een symbool van Marseille. Vanaf de basiliek heb je een panoramisch uitzicht over de hele stad en de Middellandse Zee. Het is een geweldige plek om foto’s te maken en te genieten van het prachtige uitzicht.

Le Panier

Le Panier is de oudste wijk van Marseille en staat bekend om zijn smalle straatjes, kleurrijke huizen en artistieke sfeer. Wandel door de geplaveide straatjes en ontdek de vele boetieks, kunstgaleries en gezellige cafés. De wijk heeft een unieke charme en biedt verschillende fotogenieke plekken, zoals de mural “La Caravelle” en het gezellige Place des Pistoles.

Calanques National Park

Het Calanques National Park is een natuurlijk wonder dat Marseille omringt. Het park bestaat uit spectaculaire kustlandschappen met kristalhelder water, hoge kliffen en verborgen inhammen. Een bezoek aan dit park biedt talloze mogelijkheden om foto’s te maken van de adembenemende natuurlijke schoonheid. Of je nu wandelt langs de paden, ontspant op het strand of een boottocht maakt, je zult zeker betoverd worden door de fotogenieke plekken die het park te bieden heeft.

Bordeaux

Place de la Bourse

Place de la Bourse is een van de meest elegante pleinen in Bordeaux en een populaire ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen. Het plein wordt gekenmerkt door de indrukwekkende fontein “Le Miroir d’eau”, die een prachtige reflectie van het aangrenzende gebouw creëert. Het is een perfecte plek om foto’s te maken, vooral ’s avonds wanneer de fontein verandert in een betoverend spiegelend oppervlak.

La Cité du Vin

La Cité du Vin is een uniek museum gewijd aan de geschiedenis en cultuur van wijn. Hier kun je meer leren over de wijnproductie, genieten van proeverijen en deelnemen aan interactieve tentoonstellingen. Het gebouw zelf is al een prachtig staaltje moderne architectuur en biedt verschillende fotogenieke plekken. Vergeet niet om het panoramische uitzicht vanaf het dakterras te fotograferen.

Le Miroir d’eau

Le Miroir d’eau, gelegen aan de Quai de la Douane, is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Bordeaux. Dit ongelooflijke waterelement creëert een reflecterend oppervlak dat zowel locals als toeristen aantrekt. Het is een geweldige plek om foto’s te maken, vooral op warme dagen wanneer mensen hun voeten in het ondiepe water laten bungelen.

St. André Cathedral

De St. André Cathedral is een imposante kathedraal in het hart van Bordeaux. Met zijn gotische architectuur en prachtige glas-in-loodramen is dit een van de meest indrukwekkende religieuze gebouwen in de stad. Een bezoek aan de kathedraal biedt de mogelijkheid om enkele prachtige foto’s te maken van de grandeur van het interieur en de prachtige gevel van buitenaf.

Cannes

Promenade de la Croisette

De Promenade de la Croisette is een beroemde boulevard in Cannes die parallel loopt aan het strand. Met zijn luxe hotels, chique boetieks en het adembenemende uitzicht op de zee, is dit een van de meest exclusieve en fotogenieke plekken in de stad. Maak een wandeling langs de boulevard, bewonder de luxe jachten in de haven en geniet van het bruisende straatleven terwijl je foto’s maakt.

Palais des Festivals et des Congrès

Het Palais des Festivals et des Congrès is het beroemde filmfestivalpaleis van Cannes, waar jaarlijks het internationale filmfestival plaatsvindt. Het imposante gebouw is een van de meest herkenbare symbolen van de stad en een belangrijk cultureel centrum. Hoewel het paleis niet altijd toegankelijk is voor het publiek, kun je toch enkele prachtige foto’s maken van de buitenkant van het gebouw.

Le Suquet

Le Suquet is de oude wijk van Cannes en staat bekend om zijn smalle geplaveide straatjes en prachtige uitzichten over de stad. Wandel door de steegjes, ontdek charmante pleinen en bewonder de adembenemende panorama’s vanaf de heuveltop. Le Suquet is een geweldige plek om authentieke foto’s te maken die de geschiedenis en de charme van Cannes weerspiegelen.

Avignon

Palais des Papes

Het Palais des Papes is een indrukwekkend pauselijk paleis gelegen in het historische centrum van Avignon. Het paleis is een van de grootste gotische gebouwen ter wereld en een UNESCO-werelderfgoed. Bezoekers kunnen het paleis van binnen en van buiten verkennen en genieten van prachtige uitzichten over de stad vanaf de torens. Vergeet niet om je camera mee te nemen om de majestueuze architectuur en de prachtige interieurs te fotograferen.

Pont Saint-Bénézet

De Pont Saint-Bénézet, ook wel bekend als de Pont d’Avignon, is een beroemde middeleeuwse brug die de Rhône-rivier overspande. Hoewel slechts een deel van de oorspronkelijke brug bewaard is gebleven, is het nog steeds een opvallende bezienswaardigheid. Het fotograferen van de ruïnes en het uitzicht op de omringende landschappen is een must voor iedereen die Avignon bezoekt.

Rocher des Doms

Rocher des Doms is een schitterend park gelegen op een heuveltop in Avignon. Hier kun je wandelen door weelderige tuinen, oude bomen en genieten van prachtige uitzichten over de stad en de Rhône-rivier. Het park biedt een ideale setting voor foto’s met zijn pittoreske lanen, bloemperken en schaduwrijke bankjes.

Strasbourg

Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg

De Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg is een meesterwerk van gotische architectuur en een van de meest imposante bezienswaardigheden in Strasbourg. Met zijn verfijnde gevel, prachtige glas-in-loodramen en hoge torens is de kathedraal een lust voor het oog. Het interieur biedt ook talloze mogelijkheden om foto’s te maken van de indrukwekkende sculpturen en het uitzicht vanaf de top van de toren is adembenemend.

La Petite France

La Petite France is een charmante wijk in Strasbourg die bekend staat om zijn vakwerkhuizen, pittoreske kanalen en sfeervolle straatjes. Wandel langs de geplaveide straten, bewonder de kleurrijke gebouwen en fotografeer de kenmerkende houten bruggen die over het water lopen. Het is een betoverende wijk die een sprookjesachtige achtergrond biedt voor je foto’s.

Parc de l’Orangerie

Het Parc de l’Orangerie is een prachtig park en een van de oudste openbare parken in Frankrijk. Hier kun je wandelen langs prachtige lanen, ontspannen bij de vijvers en het standbeeld van de ooievaar bewonderen, dat een symbool is van de stad. Het park biedt vele prachtige plekken om foto’s te maken, zoals de mooie fonteinen, de rozentuin en het schilderachtige meer.

Toulouse

Capitole de Toulouse

Het Capitole de Toulouse is het stadhuis van Toulouse en het hart van de stad. Het imposante neoklassieke gebouw trekt direct de aandacht door zijn prachtige architectuur en elegante voorgevel. Het plein voor het stadhuis is ook een levendige ontmoetingsplek met vele terrassen, ijssalons en straatartiesten. Het is een prachtige plek om foto’s te maken van het gebouw en het bruisende stadsleven.

Basilique Saint-Sernin

De Basilique Saint-Sernin is een van de grootste Romaanse kerken in Europa en een belangrijke religieuze bestemming in Toulouse. Het interieur van de basiliek is indrukwekkend, met zijn gotische gewelven, prachtige kapellen en overvloed aan religieuze kunstwerken. Van buitenaf is de kerk ook een prachtig staaltje architectuur dat zeker de moeite waard is om te fotograferen.

Pont Neuf

De Pont Neuf, of de Nieuwe Brug, is de oudste brug in Toulouse en een van de meest herkenbare symbolen van de stad. De brug strekt zich uit over de Garonne-rivier en biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de omringende gebouwen. Maak een wandeling over de brug, fotografeer de historische architectuur en geniet van het prachtige landschap.

Lille

Vieux Lille

Vieux Lille, de oude binnenstad van Lille, is een charmante wijk met geplaveide straatjes, kleurrijke gevels en mooie pleinen. Hier vind je vele boetieks, restaurants en cafés, evenals prachtige historische gebouwen. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de vakwerkhuizen en maak foto’s van de unieke sfeer van deze wijk.

Hospice Comtesse Museum

Het Hospice Comtesse Museum is gevestigd in een voormalig 17e-eeuws hospitaal en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en cultuur van Lille. Het museum herbergt een uitgebreide collectie kunstwerken, meubels en andere historische voorwerpen. Het prachtige gebouw zelf is ook de moeite waard om te fotograferen, vooral de charmante binnenplaats en de oude ziekenzalen.

Grand Place

De Grand Place in Lille is het centrale plein van de stad en een toeristische hotspot. Hier vind je historische gebouwen, gezellige cafés en mooie winkels. Het is een geweldige plek om te ontspannen, mensen te kijken en foto’s te maken van de prachtige gebouwen en de bruisende sfeer.

Citadel of Lille

De Citadel van Lille is een imposant vestingwerk dat werd gebouwd in de 17e eeuw. Het is een van de grootste citadellen van Europa en een belangrijk historisch monument. Het fort biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Bezoekers kunnen wandelen over de verdedigingsmuren, de bastions verkennen en genieten van panoramische uitzichten. Het is een ideale plek om foto’s te maken van het historische militaire erfgoed van de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *