zijn er slaapfaciliteiten of hotels in de buurt van grote franse treinstations 2

Als je van plan bent om met de trein door Frankrijk te reizen en je je afvraagt of er slaapfaciliteiten of hotels in de buurt van de grote treinstations zijn, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel gaan we bekijken of er handige accommodatie-opties beschikbaar zijn in de directe omgeving van deze stations. Of je nu een vroege ochtendtrein wilt halen of een late aankomst hebt, het is altijd handig om te weten waar je kunt verblijven in de buurt van de belangrijkste treinstations. Laten we eens kijken naar wat er beschikbaar is in de buurt van de grote Franse treinstations. Ja, er zijn slaapfaciliteiten en hotels in de buurt van grote Franse treinstations. Dit is vooral handig voor reizigers die laat aankomen of vroeg vertrekken en een comfortabele plek zoeken om te rusten. In dit artikel zullen we de verschillende hotels bij treinstations in verschillende steden in Frankrijk bespreken.

Zijn Er Slaapfaciliteiten Of Hotels In De Buurt Van Grote Franse Treinstations?

Hotels bij treinstations in Parijs

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, is een belangrijk knooppunt voor treinreizen in het land. Er zijn verschillende treinstations in Parijs en elk station heeft nabijgelegen hotels waar reizigers kunnen verblijven. Laten we eens kijken naar enkele van de populaire treinstations en de bijbehorende hotels.

Treinstation Gare du Nord

Gare du Nord is een van de drukste treinstations in Parijs en ook het grootste station van Europa. Het is het vertrekpunt voor internationale treinen en treinen naar andere steden in Frankrijk. In de buurt van Gare du Nord vindt u een scala aan hotels, variërend van budgetaccommodaties tot luxe opties. Enkele aanbevolen hotels zijn Hotel Mercure Paris Terminus Nord, Hotel du Nord et de l’Est en Hotel Avalon Paris.

Treinstation Gare de Lyon

Gare de Lyon is een ander belangrijk treinstation in Parijs en het vertrekpunt voor treinen naar het zuiden en oosten van Frankrijk. In de buurt van dit station zijn er ook verschillende hotels beschikbaar. Enkele populaire opties zijn Hotel Novotel Paris Gare de Lyon, Hotel Mercure Paris Gare de Lyon TGV en Hotel de France Gare de Lyon Bastille.

Treinstation Gare de l’Est

Gare de l’Est is een van de zes grote treinstations in Parijs en bevindt zich in het 10e arrondissement van de stad. Dit station bedient voornamelijk treinen naar het oosten van Frankrijk en buurlanden. Voor reizigers die in de buurt willen verblijven, zijn er diverse hotels beschikbaar, zoals Hotel Libertel Gare de l’Est Francais, Hotel Novotel Paris Gare de l’Est en Hotel Ibis Styles Paris Gare de l’Est Chateau Landon.

Treinstation Gare Montparnasse

Gare Montparnasse is een belangrijk treinstation in Parijs en bedient voornamelijk treinen naar het westen van het land, waaronder Bretagne en de Loire-vallei. In de buurt van dit station vindt u verschillende hotels die een comfortabel verblijf bieden, zoals Hotel Pullman Paris Montparnasse, Hotel Novotel Paris Centre Gare Montparnasse en Hotel Ibis Paris Gare Montparnasse 15eme.

Treinstation Gare Saint-Lazare

Gare Saint-Lazare is een historisch treinstation in Parijs en ligt in het 8e arrondissement van de stad. Dit station bedient voornamelijk treinen naar het noordwesten van Frankrijk. Voor reizigers die dicht bij dit station willen verblijven, zijn er diverse hotels beschikbaar, zoals Hotel Hyatt Paris Madeleine, Hotel Hilton Paris Opera en Hotel Best Western Premier Opéra Liège.

Hotels bij treinstations in Lyon

Lyon, gelegen in het oosten van Frankrijk, is een belangrijke stad voor zowel zakelijke als toeristische reizigers. De stad heeft twee grote treinstations en in de buurt van deze stations zijn er diverse hotels beschikbaar.

Gare de Lyon-Perrache

Gare de Lyon-Perrache is een van de belangrijkste treinstations in Lyon en bevindt zich in het hart van de stad. Het station bedient regionale treinen en enkele TGV-lijnen. In de buurt van dit station zijn er verschillende hotels waar u kunt verblijven, zoals Hotel Novotel Lyon Confluence, Hotel Mercure Lyon Centre Château Perrache en Hotel Ibis Lyon Centre Perrache.

Gare de Lyon-Part-Dieu

Gare de Lyon-Part-Dieu is het grootste treinstation van Lyon en een van de drukste treinstations van Frankrijk. Dit station bedient TGV-lijnen en andere treinen naar verschillende bestemmingen. In de omgeving van Gare de Lyon-Part-Dieu zijn er tal van hotels beschikbaar, variërend van budgetaccommodaties tot luxe opties. Enkele aanbevolen hotels zijn Hotel Mercure Lyon Centre – Gare Part Dieu, Hotel Ibis Lyon Gare La Part-Dieu en Hotel Novotel Lyon Centre Part-Dieu.

Hotels bij treinstations in Marseille

Marseille, gelegen aan de Middellandse Zee, is een bruisende stad met een belangrijke haven en populaire toeristische attracties. Het treinstation Gare Saint-Charles is het belangrijkste treinstation van Marseille en er zijn verschillende hotels in de buurt waar reizigers kunnen verblijven.

Gare Saint-Charles

Gare Saint-Charles is een historisch treinstation in Marseille en bedient zowel regionale als nationale treinen. In de buurt van dit station vindt u diverse hotels, zoals Hotel Holiday Inn Express Marseille Saint Charles, Hotel Mercure Marseille Centre Vieux Port en Hotel Ibis Marseille Centre Gare Saint-Charles.

Zijn Er Slaapfaciliteiten Of Hotels In De Buurt Van Grote Franse Treinstations?

Hotels bij treinstations in Bordeaux

Bordeaux, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, staat bekend om zijn uitstekende wijnen en prachtige architectuur. Het treinstation Gare de Bordeaux-Saint-Jean is het belangrijkste treinstation van Bordeaux en biedt verbindingen naar verschillende bestemmingen in Frankrijk en daarbuiten. In de buurt van dit station zijn er verschillende hotels beschikbaar.

Gare de Bordeaux-Saint-Jean

Gare de Bordeaux-Saint-Jean is een groot treinstation dat regionale, nationale en internationale treinen bedient. In de omgeving van dit station zijn er hotels die geschikt zijn voor alle budgetten en reisvoorkeuren. Enkele populaire opties zijn Hotel ibis Bordeaux Centre Gare Saint Jean, Hotel Mercure Bordeaux Centre Gare Saint-Jean en Hotel Best Western Bordeaux Gare Saint-Jean.

Hotels bij treinstations in Toulouse

Toulouse, ook wel bekend als de “Roze Stad” vanwege zijn kenmerkende roze bakstenen gebouwen, ligt in het zuiden van Frankrijk. Het treinstation Gare de Toulouse-Matabiau is het belangrijkste treinstation van Toulouse en er zijn verschillende hotels in de buurt waar reizigers kunnen verblijven.

Gare de Toulouse-Matabiau

Gare de Toulouse-Matabiau is een centraal gelegen treinstation dat regionale en nationale treinen bedient. In de omgeving van dit station vindt u verschillende hotels, variërend van budgetaccommodaties tot luxe opties. Enkele aanbevolen hotels zijn Hotel Mercure Toulouse Centre Saint-Georges, Hotel Ibis Toulouse Gare Matabiau en Hotel Novotel Toulouse Centre Wilson.

Hotels bij treinstations in Nice

Nice, gelegen aan de Franse Rivièra, is een populaire bestemming voor strandliefhebbers en heeft een aantal mooie treinstations. Het treinstation Gare de Nice-Ville is het belangrijkste treinstation van Nice en biedt verbindingen naar verschillende bestemmingen in Frankrijk en internationale bestemmingen.

Gare de Nice-Ville

Gare de Nice-Ville is een groot treinstation dat regionale, nationale en internationale treinen bedient. In de buurt van dit station zijn er verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die in de buurt willen verblijven. Enkele populaire opties zijn Hotel Mercure Nice Centre Notre Dame, Hotel Ibis Styles Nice Centre Gare en Hotel Novotel Nice Centre.

Hotels bij treinstations in Lille

Lille, gelegen in het noorden van Frankrijk aan de Belgische grens, is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad heeft twee belangrijke treinstations en in de buurt van deze stations zijn er diverse hotels beschikbaar.

Gare de Lille-Flandres

Gare de Lille-Flandres is een van de treinstations in Lille en biedt verbindingen naar verschillende bestemmingen in Frankrijk en daarbuiten. In de omgeving van dit station vindt u verschillende hotels, variërend van budgetaccommodaties tot luxe opties. Enkele aanbevolen hotels zijn Hotel ibis Lille Centre Gares, Hotel Novotel Suites Lille Europe en Hotel Best Western Premier Why Hotel.

Gare de Lille-Europe

Gare de Lille-Europe is een groot treinstation dat voornamelijk internationale treinen bedient, waaronder de Eurostar. In de buurt van dit station zijn er diverse hotels beschikbaar waar reizigers kunnen verblijven, zoals Hotel Ibis Lille Centre Gare Beffroi, Hotel Novotel Lille Centre Gares en Hotel Crowne Plaza Lille-Euralille.

Hotels bij treinstations in Straatsburg

Straatsburg, gelegen in de regio Elzas in het oosten van Frankrijk, staat bekend om zijn schilderachtige en historische charme. Het treinstation Gare de Strasbourg is het belangrijkste treinstation van Straatsburg en er zijn verschillende hotels in de buurt waar reizigers kunnen verblijven.

Gare de Strasbourg

Gare de Strasbourg is een groot treinstation dat zowel regionale als internationale treinen bedient. In de buurt van dit station vindt u diverse hotels die een comfortabel verblijf bieden, zoals Hotel Hilton Strasbourg, Hotel Ibis Styles Strasbourg Centre Gare en Hotel Mercure Strasbourg Centre.

Overige treinstations met hotels

Naast de grote treinstations in Parijs, Lyon, Marseille, Bordeaux, Toulouse, Nice, Lille en Straatsburg zijn er ook hotels in de buurt van andere treinstations in Frankrijk.

Hotel bij treinstation Gare de la Part-Dieu in Lyon

Gare de la Part-Dieu is een groot treinstation in Lyon en bedient regionale en nationale treinen. In de buurt van dit station vindt u verschillende hotels, zoals Hotel ibis Lyon Gare la Part-Dieu, Hotel Mercure Lyon Centre – Gare Part-Dieu en Hotel Novotel Lyon Centre Part-Dieu.

Hotel bij treinstation Gare de Saint-Roch in Montpellier

Gare de Saint-Roch is het belangrijkste treinstation van Montpellier, gelegen aan de zuidkust van Frankrijk. In de omgeving van dit station vindt u diverse hotels waar u kunt verblijven, zoals Hotel ibis Montpellier Centre Comédie, Hotel Novotel Montpellier Centre en Hotel Mercure Montpellier Centre Comédie.

Hotel bij treinstation Gare de Nantes in Nantes

Gare de Nantes is het belangrijkste treinstation van Nantes, gelegen aan de Loire-rivier in het westen van Frankrijk. In de buurt van dit station vindt u verschillende hotels die een comfortabel verblijf bieden, zoals Hotel ibis Nantes Centre Gare Sud, Hotel Mercure Nantes Centre Gare en Hotel Novotel Nantes Centre Gare.

Hotel bij treinstation Gare de Saint-Étienne-Châteaucreux in Saint-Étienne

Gare de Saint-Étienne-Châteaucreux is het belangrijkste treinstation van Saint-Étienne, een stad in het zuidoosten van Frankrijk. In de omgeving van dit station vindt u diverse hotels waar u kunt verblijven, zoals Hotel ibis Saint-Étienne Gare Châteaucreux, Hotel Kyriad Saint-Etienne Centre en Hotel Mercure Saint-Étienne Centre Gare Châteaucreux.

Hotel bij treinstation Gare de Grenoble in Grenoble

Gare de Grenoble is het belangrijkste treinstation van Grenoble, een stad gelegen aan de voet van de Franse Alpen. In de buurt van dit station vindt u verschillende hotels die geschikt zijn voor alle budgetten, zoals Hotel ibis Grenoble Gare, Hotel Novotel Grenoble Centre en Hotel Mercure Grenoble Centre Alpotel.

Dit zijn slechts enkele van de vele hotels bij treinstations in Frankrijk. Het is altijd handig om een hotel in de buurt van een treinstation te kiezen, vooral als u ’s avonds laat aankomt of vroeg in de ochtend vertrekt. Hierdoor kunt u gemakkelijk van en naar het station reizen en profiteren van de uitstekende verbindingen met andere steden en regio’s in Frankrijk. Of u nu op zoek bent naar een budgetaccommodatie of een luxe hotel, er is altijd een geschikte optie beschikbaar bij de grote Franse treinstations. Plan uw reis en geniet van een comfortabel verblijf in de buurt van het treinstation van uw keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *