U kunt met de trein naar Eurodisney reizen, met het gehele gezin. Het is voor de kinderen een speciale ervaring, want u gaat met 300 kilometer per uur naar Disneyland Parijs. Er is een speciale verbinding van de TGV die u tot aan het park brengt, u kunt zo uitstappen en naar de ingang van het Park lopen. Daarna kan het avontuur beginnen en jouw favoriete Disney Figuren ontmoeten. U kunt vanaf elk station in Nederland naar Disneyland Parijs. Het is ook stukken goedkoper dan met de auto om met de trein naar Eurodisney te gaan. Als u voor de trein kiest kunt u ook de tickets voor Disneyland Parijs op het belangrijkste station RATP kopen, dit is het station waar u trein stopt. Daarna lekker het park in.

Hoe ziet u reis naar Eurodisney met de trein eruit?

Het Disneyland Parijs is het gehele jaar geopend en u kunt het hele jaar gemakkelijk met de trein naar Eurodisney. Het is een prima verbinding en u kunt nu direct u treintickets boeken door op de roze button te klikken. U kan dan meteen u reis gaan plannen.

 

Met de trein wordt u vanaf elk station in Nederland naar Marne-la-Vallée gebracht. U heeft twee opties om er naar toe te gaan. U kunt ervoor kiezen om met de Intercity de ICBrussel naar Brussel te reizen of u gaat met de Thalys naar Parijs en stapt dan over op de Metro. Wij zetten even de voor en na delen voor u op een rij:

Als u met de Thalys reist heeft u een directe verbinding met Parijs en hoeft u onderweg niet over te stappen of te zoeken en te wachten op een andere trein. De ICBrussel zal u tot aan Brussel Zuid (midi) brengen en daar stapt u dan over in de TGV die u rechtstreeks naar Marne-la-Vallée brengt. Heeft u tijd over en wilt u ook met het gezin of met ze tweeën Parijs bezoeken dan zouden wij voor de Thalys kiezen en nog even naar Parijs gaan. Wilt u liever zonder zorgen en na een keer over te stappen direct bij het park uitstappen moet u voor de ICBrussel kiezen.

Twee opties – Uitstappen voor Disneyland Parijs:

  • U gaat met de Thalys naar Parijs en stapt dan over in de Metro, die zal u naar de ingang van Disneyland Parijs brengen. Let wel op deze optie, heeft een korte overstaptijd. De tijd die u heeft om de metro te halen is krap, dus lees u vast of vraag in de Thalys waar u straks moet overstappen. Meer informatie over overstappen bij de Thalys
  • U reist met de ICBrussel tot Brussel Zuid (midi) en stapt dan over in de TGV en die brengt u naar de ingang van Disneyland Parijs. Meer informatie over het overstappen Klik Hier.

Reistijd en Prijzen

Zoals we hierboven al aangaven heeft u twee opties. De eerste optie is met de Thalys dan bent u in gemiddeld 4,5 uur bij Disneyland Parijs. Met de ICBrussel doet u er gemiddeld vijf uur over om voordat u Disneyland Parijs bereikt. Het is duidelijk welke opties echt sneller is. Als u met de auto naar Disneyland Parijs gaat, bent u al gauw een kleine zes uur onderweg en dan rekenen wij de mogelijke opstoppingen en files niet mee die u onderweg tegen kunt komen.

De prijzen lopen ontzettend uit een het is ook echt heel verstandig om in het menu hier naast u prijs op te zoeken. U kunt de locatie kiezen en u vertreklocatie erbij zoeken, dan zal u de kosten in beeld krijgen.

Verschil Auto en Trein kosten naar Disneyland Parijs

Wij hebben voor u een berekening gemaakt met wat het ongeveer kost om met een gezin van vier personen naar Disneyland Parijs te gaan. Als u met de trein reist bent u gemiddeld 250 euro kwijt. Dan bent u in 3,5 uur bij Disneyland Parijs. Dit is de eerste optie, de snelle Thalys brengt u naar Parijs en daar stapt u over in de Metro. Hier komen de kosten van de metro nog boven op, maar dit is een klein bedrag. Het kan zijn dat deze prijs erg verschilt als u gaat boeken. De prijzen wijzigen naar mate de trein vol begint te raken en soms heeft u geluk met een Last minute treinticket.

Als u met de auto reist naar Disneyland Parijs, dan bent u gemiddeld 213 euro voor een retour kwijt. U betaalt ongeveer 140 euro voor een volle brandstoftank als u auto 1:13 rijd. U auto is iets zwaarder beladen, omdat u met vier personen reist. Dus u moet iets meer moeite doen om u auto zuinig te laten rijden. Daar zit verder de tolkosten in die u onderweg moet betalen, die bedragen 14 euro. Hier volgt een verder specificatie van de kosten:

  • Brandstofkosten retour: 140 euro
    • Tolkosten retour: 28 euro
    • afschrijving van u auto: 11 cent per kilometer: 55 euro

Totaal komt u dan op: 223 euro

U kunt ook kinderkorting krijgen bij de Thalys en TGV, kinderen tot en met 11 jaar reizen voor maar 2,50 met de reguliere trein naar Brussel Zuid (Midi)

Als voor u de keus al vast staat en u met de trein naar Disneyland Parijs wilt gaan, dan kunt hier naast in het menu u tickets opzoeken en boeken, of u klikt op de knop boven in het artikel.

Klik hier voor de Last minute aanbiedingen om naar Disney Land in Parijs te gaan! of op onderstaande banner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *