Japan heeft de eer om de snelste hogesnelheidstrein van de wereld te hebben. De Maglevtrein zijn vorige topsnelheid lag op 589 kilometer per uur en dat had die een aantal dagen geleden gehaald. Gister heeft de Maglev trein dit record weer verbroken en een snelheid van 603 kilometer per uur bereikt. Deze snelheid heeft de trein 11 seconden kunnen vasthouden. Het is de bedoeling dat de trein de passagiers in slechts veertig minuten van Tokio naar Nagoya brengt.

Voordat het mogelijk is om deze afstand in slechts 40 minuten moeten er nog behoorlijk wat obstakels overwonnen worden. De kosten zijn geraamd op ongeveer 100 miljard dollar. De kosten zijn zo hoog, omdat een groot gedeelte van de route door de bergen aangelegd moet worden en daarvoor moeten er tunnels door de beregen aangelegd worden. Maglev moet in 2027 dagelijks van Tokio naar Nagoya reizen en de plannen zijn geschetst om de lijn verder door te trekken naar het westen van Japan, om precies te zijn naar Osaka. De dienstregeling moet in 2045 klaar zijn. De trein zal dan naar alle waarschijnlijkheid over 550 kilometer slechts 67 minuten doen. De Maglev is een speciale zwevende trein die tien centimeter boven de rails zweeft en de aandrijving gebeurd middels elektromagneten.

De Franse TGV heeft ook een record in handen. De TGV is de snelste conventionele hogesnelheidstrein. De TGV heeft dit record in 2007 gevestigd en bereikte toen een snelheid van 571 kilometer per uur. De vorige topsnelheid lag op 515 kilometer per uur en stamt uit 1990. In Japan is het record van de conventionele trein 589 kilometer per uur. Dit record is vier dagen geleden gevestigd door de Japanse NS.

Bekijk hieronder het filmpje van de Maglev trein en zijn nieuwe record:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *